Kofoten

Kv Kofoten, Södermälarstrand, Stockholm

Beställare              AB Svenska Bostäder
Entreprenadform  Utförandeentreprenad

Färdigställt            2008

Projektet omfattade en ombyggnad av plan 3 där Servicehusets Skinnarvikens gemensamma funktioner legat till grund för servicehusets omvandling till seniorboende.

Seniorbostäderna är mellan 62 och 97 m2, fördelat på två eller tre rum och kök. Lägenheterna har egen terrass med utsikt över Riddarfjärden. Planets gemensamma utrymmen, torg med bibliotek och samlingsrum med öppen spis samt korridorer renoverades.

Utmaningen låg i att få till bra planlösningar i en komplex byggnad med avseende på stomme och installationer. Svårigheter som övervanns var hanteringen av buller från Södermälarstrand och byggnadens huvudsakliga orientering mot norr.