Hallonbergens bibliotek

Kv Terränglöparen, Sundbyberg

Beställare              Fastighets AB Förvaltaren
Entreprenadform  Utförandeentreprenad
Färdigställt             2012
 

Projektet innebar en ombyggnad / lokalanpassning av Fastighets AB Förvaltarens lokaler på övre planet i Hallonbergens centrum till kommundelsbibliotek. Hallonbergens bibliotek har fokus på  lärande och på barn och unga i nära samarbete med andra verksamheter i området. Upptagningsområdet är mångkulturellt med ett spektrum som biblioteket ska spegla i innehåll och aktiviteter.

I biblioteket kommer att finnas böcker på flera språk, ljudböcker, tv-spel och ett studierum med referenslitteratur för komvuxelever. Sagostunder, läxläsning, språkkaféer, juristrådgivning och Konsumentvägledning är några av de aktiviteter som planeras.

Lokalen var tämligen ordinär och djup med få fönster i yttervägg. För att öka upplevelsen av ljus och rymd togs ett antal  "taklanterniner” med glastak och dagsljusarmaturer upp i undertaket. En färgstark färgsättning och inredning (projekterad av Karin Nyrén) ger biblioteket ett välkomnande och livfyllt intryck. Vårt uppdrag innefattade skiss åt Sundbybergs stad och projektering för generalentreprenad åt Fastighets AB Förvaltaren.